Hastane şikayeti bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe örneğiyle, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezine (SABİM) 184 aracılığıyla ve CİMER aracılığıyla müracaatta bulunabilirsiniz. Bunlardan dilekçe örneği hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız.
Dilekçe Örneğini yazmaya başlarken sayfa kenar boşluklarını 2.5 inç olarak ayarlıyoruz. Yazı tipi olarak Times New Roman veya Arial kullanabiliriz. Yazı Puntosu olarak 12 Punto kullanabiliriz. Dilekçenin sağ üst köşesine günü tarihi, yazdıktan sonra hemen altına ilin adı ve Sağlık Müdürlüğüne şeklinde yazmamız gerekir. Örneğin; Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne şeklinde daha sonra şikayete konu olan açıklamalarımızı yazmaya başlayabiliriz.
Hastane Şikayet Dilekçesi konusunda başvuran kişi ile hastane arasında ilgili olmalıdır. Dilekçede hakaret,tehdit,sövme, aşağılama gibi suç unsuru cümleler bulunmamalıdır. Dilekçede Ad-Soyad, adres ve imza bulunması gereklidir. İlgili Kurumun sizlere daha kolay ulaşabilmesi için Telefon, e-posta ve T.C. Kimlik Numaranızı da yazmanız yararlı olacaktır.
Şikayet başvurularında ilgili kişinin kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir. Uyruk,cinsiyet, yaş vb. ölçütlere bakılmaksızın kişinin herhangi bir sebepten dolayı zarar görmesi veya mağdur olması ve yalnızca kişiyi ilgilendiren bir durum olması halinde şikâyet hakkı kullanılmaktadır.
Hastane Şikayet Değerlendirme Aşamaları
Yazımızın başında da belirtildiği gibi şikayet hakkınızı CİMER,SABİM,dilekçe ve e-posta aracılığıyla kullanabilirsiniz. Evrak Kayıt yapıldıktan sonra ilgili kişi tarafından incelenir. Bu kişi memur,Şef ya da Müdür olabilir. Herhangi bir Tıbbı uygulama hatası olması durumunda Kamu Hastaneler Genel Sekreterliğinden uzman hekim görevlendirme onayı alınıp ilgili kuruma görevlendirme yazısı yazılır. Tıbbı uygulama hatası yok ise Sağlık Müdürlüğünden inceleme raporu talep edilir. Kusur var ise Savunma,Değerlendirme ve Karar aşamalarına geçilir.
Şikayet konusu olayda haklı iseniz, mevzuatta belirlenen müeyyideler için valilik makamına gönderilerek olur alınır. Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla müeyyide kuruluşa tebliğ edilir. Her durumda sizlere bilgi verilir. Özet olarak hastane şikayet değerlendirme aşaması bu şekilde işlemektedir. Şikayet Dilekçeleri 30 gün içerisinde cevaplanmalıdır.
Hastane Şikayet Dilekçesi Örnekleri
Aşağıda vermiş olduğumuz hastane şikayet dilekçesi örneği word formatında hazırlanmıştır. Bu dilekçe örneği tamamen ücretsiz olup tek yapmanız gereken İndir butonuna basarak dosyayı indirmek olacaktır. Şikayet dilekçesinde yer alan kişisel bilgileri kendinize göre düzeltmeniz gerekmektedir.